Meny
 
Søte kaker

Søte kaker til Valentinsdag

Det nærmer seg Valentine’s Day, hvor vi kan gjøre litt ekstra stas på våre kjære! Valentine’s er en fin dag hvor vi kan vise at vi setter pris på de vi er glad i. Her viser vi deg trinn for trinn hvordan du enkelt kan imponere din kjære med en hjertekake.

ROSA HJERTEKAKE

 

 

Kakeformen er kjøpt på Jernia og Toro langpanne hos Meny. Lag kaken som anvist på pakken. Vi har stekt kaken i 2 omganger, så vi får to ca. like høye kaker.

 

Dette trenger du til sjokoladesmørkremen:

200 g hvit sjokolade

200 g kremost naturell

200 g smør

2 ss vaniljesukker

5 dl melis

 

Sjokoladesmørkrem:

1. Smelt sjokoladen i vannbad. 

2. Pisk smør, kremost og vaniljesukker og tilsett sjokoladen. 

3. Til slutt har du melisen oppi blandingen.

4. La stå i kjøleskap 1-2 timer for å oppnå riktig konsistens

 

Kakeformen er kjøpt på Jernia og Toro langpanne hos Meny. Glitter er kjøpt hos Traktøren Kjøkkenutstyr (79,-).

 

 

  1. Lag kaken som anvist på pakken. Vi har stekt kaken i 2 omganger, så vi får to ca. like høye kaker.
  2. La kaken avkjøles før du skjærer av toppen slik at du får en ren flate.
  3. Del kaken i to og dekk den ene flaten med smørkrem.
  4. Dekk deretter hele kaken med smørkrem, før du til slutt dekker kaken med glitter.

 

 

Og vipps så har du en fristende og lekker valentinskake.

 

 

 

 KVIKK-LUNSJ KAKE

  

 

Kakeformen er kjøpt på Jernia og Toro langpanne hos Meny. Lag kaken som anvist på pakken. Vi har stekt kaken i 2 omganger, så vi får to ca. like høye kaker.

 

La de avkjøle helt og skjær av toppen så du får to kaker med rett overflate.

 

  • Bilde-2.jpg
  • Bilde-3.jpg
  • Bilde-4.jpg

 

DETTE TRENGER DU:

200 g sjokolade

200 g kremost naturell

200 g smør

2 ss vaniljesukker

5 dl melis

 

SJOKOLADESMØRKREM LAGES SLIK:

1. Smelt sjokoladen i vannbad. 

 

2. Pisk smør, kremost og vaniljesukker og tilsett sjokoladen. 

 

3. Til slutt har du melisen oppi blandingen.

 

  • Bilde-5.jpg
  • Bilde-6.jpg
  • Bilde-7.jpg
  • Bilde-8.jpg

 

4. Sett kremen i kjøleskapet i noen timer for perfekt konsistens. 

 

5. Smør sjokoladekrem på den ene kakedelen, legg den andre delen oppå og kle hele kaken med krem. Smør et godt lag øverst på kaken.

 

 

6. Brekk Kvikklunsj i 2 og 2 staver og fest det langs siden av kaken, til hele kaken er dekket. Knyt et silkebånd rundt kaken, så holder sjokoladen seg på plass. Om du vil kan du fylle på med sjokolade e.l. på toppen av kaken, vi har brukt maiskuler fra smågodtavdelingen til Meny.

 

Happy Valentine’s! <3

 

Sist endret - 08 februar 2018