Meny
 

Slik dekker du det perfekte festbordet

Slik dekker du det perfekte festbordet

Vi har snakket med ekspertene. Førjulstiden og festsesongen er full av ja- festligheter. Men det er ikke bare vi som skal kle oss, også bordet skal dekkes. Men hvordan dekker man egentlig det perfekte festbordet?

Dette er Personal Shopper Kathrine Kristiansens beste tips:

 

– Bruk gjerne litt farger på festbordet. Bland det du har av servise, glass og bestikk og lag en fin dekor per kurvert. Da får du et lekkert og frodig bord med en god helhet.

 

– Jeg synes at et festbord bør ha tøyservietter, det gjør det litt ekstra eksklusivt. Du kan for eksempel bruke servietter av bomull eller lin – eller et kjøkkenhåndkle. Pynt med bånd eller en kvist.

 

– Ikke glem blomstene! Det hører med på et lekkert festbord. Bruk store vaser med slanke, enkle og få grener med blomster innimellom for et luftig og elegant uttrykk eller mindre vaser tett i tett fylt med blomster for en mer raus og vakker look.

 

– Jeg har fått sansen for keramikk. Det gir et grovere og varmere uttrykk enn porselen. Et keramikkservise er lunt og passer godt til hygge. Er serviset glasert og blankt skinner det fint, og gir følelsen av fest. Krystallglass er også fint på festbordet.

 

– Ikke la lysestaker og blomstervaser kan komme i veien for gjestene. Hold bordpynten lav slik at man ser hverandre over bordet, men plasser gjerne et høyere element på midten.

 

– Bobler, blomster og levende lys. Da har du det meste på plass for å dekke et festbord der gjestene vil kunne kose seg og nyte både maten og kvelden.

 

…og her er interiørstylist Tone Krokens beste tips til det perfekte festbordet:

 

– Et av nøkkelmaterialene for borddekking denne sesongen er lin, både på duk og servietter. Ikke vær redd for at det krøller seg - det ser bare bohemsk og tøft ut.

 

– Smaragdfarger som blått og grønt er trendy, og serviset må gjerne ha en farge som for eksempel grå eller dus blå. Dekk med små og store asjetter i forskjellige former, og bland gjerne en stor asjett sammen med en liten på siden. Det samme gjelder for dekorasjonen. Bland gjerne gull- og sølvdekor, for eksempel sølvbestikk sammen med lysestaker i gull.

 

– Mitt festbord denne sesongen er rosa med en karibisk touch. Jeg pynter med grønne blader og masse gulldetaljer for en personlig, men glamorøs stil. Jeg får heller aldri nok av stearinlys.

 

– Gjør festbordet mer spesielt ved å bruke tøyservietter og blomster, i tillegg til stearinlys og sølvtøy.

 

– Unngå høye buketter når du dekker til fest. Tenk lavt, så ser man hverandre over bordet.

 

– Unngå for mange elementer når du dekker festbordet. Velg heller én fargebase. Tre eller fire farger totalt er fint, for eksempel en svart duk og servietter kombinert med grønne blomster, gulldekor og sølvbestikk.

 

 

Dette vil vi pynte bordet med:

 

 

Øverst fra venstre:

 

Hvit stor julestjerne kr 130 i kurv kr 120 fra Mestergrønn

 

Lyslykter fra Kähler/Tilbords, priser fra kr 249 til 399

 

Kakefat Etasje fra Georg Jensen/Traktøren kr 1.629

 

Termokanne fra Stelton/Jernia kr 1.079

 

Duftlys Fig & apricot fra Meraki/Annen Etage kr 159

 

Juleflaske kr 329, juledrammeglass (2 stk) kr 169, og julekakeglass kr 499. Alt fra Holmegaard/Kitch`n.

 

Vase 25 cm fra Alvar Aalto/Christiania Glasmagasin kr 1.499

 

 

 

Og dette vil vi kose oss med på tallerkenen og i glasset:

 

 

Øverst fra venstre:

 

Diverse marmelader fra Nicolas Vahé/Annen Etage fra kr 59 (125g) og kr 95 (330 g)

 

Økologisk white 36% sjokolade fra Summerbird kr 59 (60g)

 

Årets juleolje Azienda del armine, Italia fra Olivenlunden 1830 kr 429 (1l)

 

Vellagret balsamicoeddik 15 år fra Olivenlunden 1830 kr 399 (250 ML)

 

Havsalt fra Olivenlunden 1830 kr 89 (90g)

 

Fonduegryte fra Le Creuset/Traktøren kr 1.829

 

Hvit nougat med mandler fra Nicolas Vahé/Annen Etage kr 79 (80g)

Sist endret - 27 november 2017