Meny
 
kollasj med produkter til menn

ALT DU TRENGER: Vi har funnet frem til de beste produktene alle menn bør ha på badet.

 

Alle foto: Produsentene

Mann - her er alt du trenger til hud, hår og skjegg

Det er like viktig for menn å etablere gode hudpleierutiner. Unn deg produktene huden din trenger, og ta deg tid til å pleie huden din.

Det er ikke uten grunn at det lages egne produkter til menn. Huden til menn og kvinner er som regel veldig forskjellig og har ulike behov. Hvert produkt har sine egenskaper. Menn har ofte høyere talgproduksjon, som gir fetere hud enn kvinner. Samtidig er huden tykkere og grovere.

 

Ansiktet trenger ekstra pleie

Rens

Du trenger et godt renseprodukt til ansiktet ditt, og det er nødvendig med et produkt som er ment til ansiktet, ikke en tilfeldig såpe. Huden i ansiktet er som regel sensitiv, og hånd- eller kroppssåpe kan bli for sterkt. Sterke såper vil fjerne for mye fett, og på den måten blir huden uttørket. Dette fører til økt talgproduksjon og gjør huden ubalansert. Bruk en rens på ansiktet både morgen og kveld.

Skrubb

Det lønner seg å bruke en skrubb i ansiktet 1-2 ganger i uken. Det kan gjøre stor forskjell på huden. De fleste skrubber har sine egenskaper og du kan velge ut i fra hva du trenger. Enten du ønsker å forminske porer, fjerne døde hudceller og andre urenheter, unngå fet hud, fjerne tørr hud eller fremme ny cellevekst.

Fuktighet

På denne tiden av året tørker det nordiske klimaet ut huden vår, og det viktigste er å gi den fukt. En god fuktighetskrem smører du i ansiktet både morgen og kveld. Velg hvor rik kremen skal være basert på hvor tørr huden din er. Huden din er mer mottakelig for fuktighet og vitaminer om natten, så kjøp gjerne en egen nattkrem. 

Øyne

Området rundt øyne og leppene trenger også fukt. Huden rundt øynene er ofte mer sensitiv, noe som gjør at vi lettere får linjer og rynker i dette området. En god øyekrem vil hjelpe til med å reparere og forebygge nye linjer.

Lepper

Alle bør ha en god leppepomade i toalettmappen. Du vil unngå at leppene tørker ut. Og har du allerede utørkede lepper? Bruk en leppeskrubb for å fjerne den døde huden før du påfører ny fuktighet.

 

ANSIKT: Øyekrem fra Clinique/Kicks 335 kr, peelingmaske fra JorgObé/Kicks 249 kr, skrubbmaske fra JorgObé/Kicks 249 kr, barberingshøvel fra Gillette/Kicks 189 kr, ansiktsskrubb fra Bulldog/VITA 99 kr, ansiktsvask fra Biotherm Homme/Kicks 375 kr, fuktighetskrem fra Biotherm Homme/Kicks 385 kr, barbermaskin fra Philips/Elkjøp 1695 kr, barberskum fra Rituals 215 kr, etterbarberingskrem fra Rituals 215 kr.

 

Gode råd for plettfri barbering

 

Et godt tips er å ta en varm dusj før selve barberingen. Da vil porene åpne seg og det blir lettere å fjerne hårene.

 

En barberhøvel kan gjøre huden sår, og du bør derfor sørge for ekstra god pleie av huden her. Sørg for å skaffe deg et pleiende barberskum. Ved barbering hjelper det å unngå korte og flere drag på samme sted. Avslutt det hele med en beroligende etterbarberingskrem.

 

Det finnes flere typer barbermaskiner i mange prisklasser. Det er smart å velge en med et bevegelig barberhode. Dette gir deg fordelen med at barberhode tilpasser seg kurvene i ansiktet og på halsen, samtidig som at lettere kommer til på vanskelige steder.

 

Det kan være en idé å velge en barbermaskin med doble knivblader, hvor den første kniven løfter håret og den andre kutter håret helt inntil huden. De fleste barbermaskiner kan brukes til både våt- og tørrbarbering, alt etter eget ønsket. Husk å sjekke hvilke egenskaper barbermaskinen har, så du kan bruke den akkurat slik du ønsker. Avslutt med en god, fuktighetsgivende krem.

 

Pleie til kroppen

 

Det er viktig å tenke på at kroppen trenger like mye pleie som ansiktet. Sett av litt ekstra tid til å velge deg gode produkter som huden din trenger.

 

Det finnes hundrevis av ulike kroppssåper, skrubber og sjampo. Er du en av de som liker at det går raskt, foretrekker du kanskje et 2-1 produkt? Kroppssåpe og sjampo i ett trenger ikke være feil. Har du slitt og skadet hår, bør du imidlertid vurdere å kjøpe kroppssåpe og sjampo separert. Velg en sjampo med pleiende og fuktighetsgivende egenskaper.

 

Skrubb bruker du 1-2 ganger i uken på kroppen. Den er utviklet for å fjerne døde hudceller, jevne ut hudoverflaten og stimulere nydannelsen av hudceller. Du får renset og fornyet overflaten på huden. Velg en finkornet skrubb og ikke bruk den for hardt eller for lenge.

 

Bruk gjerne en fotfil til å fjerne hard hud under føttene. Beina skal holde deg oppe hele livet og det er viktig å ta godt vare på dem.

 

Avslutt med en fuktighetsgivende krem etter hver gang du har dusjet.

 

 

KROPP: Parfyme fra Rituals 430 kr, parfyme fra Hermés/Kicks 1100 kr, parfyme fra Dior/Kicks 900 kr, deodorant fra Bulldog/VITA 99 kr, deodorant fra Biotherm Homme/Kicks, sett med deodorant og dusjgele fra Loccitane 338 kr, dusjgele fra Loccitane 159 kr, hårgele fra TIGI/VITA 175 kr, hårvoks fra Tromborg/Kicks 295 kr, håndkle fra Sens/Home & Cottage fra 19-279 kr, skrubbhansker fra Kicks 49 kr, elektrisk fotfil fra Scholl/VITA 249 kr, såpestykke fra Panier Des Sens/Home & Cottage 29 kr, fuktighetskrem for kroppen fra Rituals 135 kr, skrubb fra Rituals 110 kr, sjampo fra Rituals 100 kr

 

Parfyme, deodorant og hårstyling

 

En god deodorant sikrer at du holder deg fresh hele dagen. Foretrekker du at den er duftfri, finnes det flere varianter som hindrer lukt og forebygger svette uten at den lukter noe i seg selv. Disse passer også gjerne bedre for sensitiv hud. Ønsker du en deodorant med duft, har de fleste herreparfymer er deodorant tilknyttet til serien.

 

Parfyme velger vi gjerne etter smak og behag. Lukt deg gjerne frem til hvilke dufter du liker, og det skader aldri å spørre kjæresten om tips. Husk å teste parfymen på din egen hud før du kjøper den. Parfyme reagerer forskjellig med huden, og kan gi en annen lukt på deg enn på prøven.

 

Når du skal velge ut en hårgele, så er det lurt å vite hva du ønsker produktet skal gjøre for deg. Ønsker du at den skal ha bra hold? Skal den være matt? Eller vil du ha medium hold med glans? Det finnes en rekke typer hårgele, du må bare vite hvilke ønsker du har med produktet.

Sist endret - 22 februar 2018