Meny
 
lyd og anlegg

Nytt for året - Det hotteste innen lyd og anlegg

Sikre deg en best mulig lydopplevelse! Vi gir deg gode tips til å velge riktig høyttalere og hodetelefoner, og viser deg noen av årets nyheter og mest populære produkter.

Det kan være vanskelig å vite hvilke høyttalere eller hodetelefoner du skal velge. Felles er en forventning om at de skal gi en god lydopplevelse. Vi har funnet frem til noen av de mest populære, de som kommer godt ut i tester og nyheter i butikkene.

 

Hvilke egenskaper ønsker du at høyttaleren skal ha?

I butikkene er det gode høyttalere i alle prisklasser, enten du ønsker å kjøpe produkter til under tusenlappen eller investere i noe dyrere.

 

Før du skal gå til innkjøp av noe nytt, er det viktig på forhånd å vite hvilke egenskaper du ønsker at høyttaleren skal ha. Det hjelper ikke at det er god lyd, hvis høyttaleren ikke kan strømme lyd fra telefonen eller har god batteritid.

 

Alle høyttalere har sine egenskaper, så finn ut av hva som er viktig for deg. Er det viktig med Bluetooth, skal den være trådløs, ha god batteritid, 360 graders lyd, god bass, fint design eller skal det være en høyttaler kombinert med radio? Under ser du et utvalg av høyttalere med flere av de ulike egenskapene nevnt over: 

 

 

Hvit og svart høyttaler fra Sonos/Eplehuset kr 4999, svart lydplanke med bakhøøyttalere fra Bose/Spaceworld kr 17780, grå høyttaler fra Audio Pro/Elkjøp kr 3295, Hvit radio og høyttaler fra Radionette/Elkjøp kr 2895, grå høyttaler med lys fra Sony/Elkjøp kr 999, hvit høyttaler fra Geneva/Spaceworld kr 17995, blå høyttaler fra UE Megaboom/Elkjøp kr 1990, svart høyttaler fra Bose/Elkjøp kr 3490, blå høyttaler fra UE Megaboom/Elkjøp kr 990, hvit radio og høyttaler fra Jensen/Elkjøp kr 990.

Foto: Produsentene.

 

Hvis du vet hvilke kvaliteter du har behov for, er det lettere for deg og selgeren å finne frem til det best egnede produktet.

 

Lyden er det viktigste

Det bør være en selvfølge at høyttaleren har kraftfull og tydelig lyd. Et tips når du skal velge høyttaler er å være bevisst på hvor den skal stå i rommet. Skal høyttaleren stå midt i rommet, vil lyden bli bedre med en høyttaler som har 360-graders lyd. Et godt eksempel på en høyttaler som har dette, er Bose sin SoundLink Revolve, som også har kommet godt ut i tidligere tester, blant annet hos Lydogbilde.no.

 

<<Om Revolve er riktig for deg eller ikke, avhenger av hvordan du skal bruke den. Har du en åpen planløsning hvor du beveger deg rundt høyttaleren, er den rundstrålende lyden perfekt>>, skriver Lyd og bilde på sine nettsider.

 

Hvis høyttaleren skal stå i et hjørne, er det ikke nødvendig med 360-graders lyd.

 

Hvilke hodetelefoner skal du kjøpe?

Mulighetene er uendelig når det kommer til hodetelefoner, og det kan være vanskelig å vite hvilke du skal velge. De finnes i alle størrelser, design og prisklasser. Finn ut hva du ønsker å bruke dem til. Er det jobb, trening, fritid eller noe annet?

 

Svarte hodetelefoner fra Bang & Olufsen/Eplehuset kr 4799, beige hodetelefoner fra Bang & Olufsen/Eplehuset kr 3799, hvite in-ear hodetelefoner fra Jaybird/Elkjøp kr 1090, svarte hodetelefoner fra Marshall/Elkjøp kr 990, svarte in-ear hodetelefoner fra Beats/Eplehuset kr 990, hvite in-ear hodetelefoner fra Libratone/Eplehuset kr 1799, svarte in-ear hodetelefoner fra Beats/Elkjøp kr 890, rosa in-ear hodetelefoner fra Beats/Elkjøp kr 1049, beige hodetelefoner fra Urbanista/Spaceworld kr 1490.

Foto: Produsentene.

 

Ønsker du hodetelefoner til jobb eller fritid, er det et pluss at de er støydempende. Både Beats, JayBird, Libratone, Bang & Olufsen og Urbanista har gode alternativer til støydempende hodetelefoner, som vil passe perfekt til blant annet arbeidsplassen. Her er det også mulighet for å velge om du vil ha klassiske hodetelefoner, eller om du trives bedre med in-ear hodetelefoner.

 

Til trening er det praktisk med trådløse hodetelefoner. Du kobler de enkelt opp mot Bluetooth på telefon. Da slipper du å styre med den irriterende ledningen som alltid setter seg fast. Her er det også gode alternativer innen klassiske og in-ear hodetelefoner. JayBird sine X3 in-ear hodetelefoner har kommet godt ut i tester og er et populært produkt.

 

<<Takket være sin passform egner Jaybird X3 seg godt til sport. I tillegg er lydkvaliteten meget god og batteritiden lang>>, skriver Lyd og bilde på sine nettsider.

 

Bestillingsvarer

Noen av de mer eksklusive produktene kan ha bestillingstid, men hvis varen er på lager hos leverandør er det kun noen dager å vente.

Sist endret - 12 februar 2018