Meny
 
Ny vri på påskelammet

Ny vri på påskelammet

Her får du en enkel oppskrift på hvordan du kan tilberede påskelammet på en ny måte. Server bakte lammekoteletter med blodappelsin og friske urter. En spennende smakskombinasjon som passer for hele familien.

Ingredienser

1 lammeribbe delt i koteletter
1 ss olivenolje
1-2 hvitløksfedd
1 appelsin
1 blodappelsin
1 håndfull rosmarin
1 håndfull mynte
Salt
Nykvernet pepper

 

 

Slik gjør du

1. Sett ovnen på 200 grader (180 vifteovn). Gni inn kotelettene med olivenolje og krydre dem med salt og pepper.


2. Sett en stekepanne eller sautepanne (som tåler å stå i ovnen) på sterk varme og stek kotelettene fort på hver side til de er gyllne.


3. Legg kotelettene på en tallerken. Skjær hvitløksfedd i tynne skiver. Appelsinene kuttes i skiver og deles i to. Tilsett hvitløk, appelsinskiver og finhakkede urter i stekepannen. Legg kotelettene oppå appelsinene.


4. Bak kotelettene i ovnen i ca 6-8 minutter. Kjernetemperaturen for medium er 71 grader.


5. Serveres med rotpure og glasserte gulrøtter.

 

God påske!

Sist endret - 14 mars 2018