Meny
 

Hjertekaker til Valentine

Valentinsdagen er også kjent som ‘alle hjerters dag’. I den anledning kan du imponere din kjære ved å servere hjemmelaget hjertekaker i forskjellige varianter. 

Hjertekaker

Feiringsskikken oppstod på slutten av 1500-tallet, og har antagelig opphav i folkelig tro på at fuglene begynte å pare seg på denne dagen.  Om det er tilfelle eller ikke vet vi ikke, men at romantikken skal blomstre denne dagen – det vet vi. 

 

Mange kjøper gaver på en dag som dette, og hos oss får du noe for enhver smak. Smak er en ting vi har tatt tak i, og hva er vel mer hyggelig enn å overraske med  hjemmebakst på selveste hjertedagen!

 

 

 

Enkle hjertemarengs

DU TRENGER:

100 gram eggehvite

En klype salt

180 g sukker

Rød konditorfarge (pastafarge)

 

SLIK GJØR DU:

1. Sett stekeovnen på 75 °C varmluft.

 

2. Pisk eggehviten på middels hastighet til det blir hvitt skum.

 

3. Tilsett salt. Saltet gjør marengsen litt mer stabil.

 

4. Tilsett sukker gradvis mens du fortsetter å piske. Pisk til du får en stiv marengs uten sukkerkorn.

5. Finn frem en sprøytepose og sett på en stor rund tipp. 

 

6. Sprøyt ut marengs som vist på bildene.

 

7. Tørk marengsene midt i ovnen i ca. 5 timer. (Du kan ha flere brett i ovnen samtidig)

 

 

Tips! Oppbevar marengsen i en lufttett boks. Marengsen blir seige hvis de blir utsatt for fuktighet.

 

 

Hjertecookies

Kos deg på valentinsdagen med herlige hjertecookies!

 

DU TRENGER:

cookies

100 g smør

100 g melis

200 hvetemel

1 egg

1 ts vaniljesukker

glasur

500 g melis

2 eggehviter

60 g sitronsaft

 

SLIK GJØR DU:

1. Miks smør og melis hvitt. Ha i egget. Bland godt.

 

2. Ha til slutt i mel og vaniljesukker.

 

3. Kjevle deigen og stikk ut hjerter med en hjerteform (49,- hos Jernia)

 

4. Legg hjertene på et bakepapir og stek dem i 6-8 minutter på 180 grader varmluft. La dem avkjøles.

 

 

Dekorer med glasur

1. Ha alle ingredienser i en bolle og bruk grinden når du mikser dette sammen.

 

2. Miks til alt er blitt helt hvitt. Ha i rød konditorfarge.

 

3. Nå er glasuren ganske tykk – denne bruker du til å lage tynne kanter rundt kjeksen. La tørke.

 

4. Når du skal fylle hjertene må du tynne ut den opprinnelige glasuren med vann slik at du kan fylle cookiesene med en litt våtere glasur. Glasuren må ikke være for rennende, men så rennende at du får det pent utover kjeksen. Prøv deg frem med vann, litt om gangen.

 

 

 

Velbekomme!

Sist endret - 08 februar 2018